ГЕРБ-Стара Загора призова Делян Добрев да преосмисли оставката си

Този морал в момента се използва от опонентите ни за отстрелване на хора и това е недопустимо

посочи на свой ред Емил Христов. Той обяви, че онова, което е обещано в Стара Загора се изпълнява. Прави се пътят към Гурково, който бе в много тежко състояние, започва изпълнението и на проекта за отсечката Стара Загора – Раднево. В Община Стара Загора по „Региони в растеж“ се ремонтират  основно училища и детски градини на стойност малко над 14 млн. лв. Подадени са и шест проекта в социалната сфера.
„ГЕРБ спазва обещанията си и поредното доказателство е започналата през миналата седмица програма „Родители в заетост““, посочи Радостин Танев. Той обяви, че заявления вече се подават в бюрата по труда, и че от програмата могат да се възползват родители, които искат да започнат или да се върнат на работа, а за децата им не е имало място в яслата или детската градина. „20 млн. лв. се насочват директно към млади семейства, а детегледачи могат да бъдат бабите или дядовците на децата, или одобрени от самите родители безработни хора“, подчерта старозагорският народен представител.
Относно предстоящото разглеждане на доклада за „Грипените“ в Народното събрание, Емил Христов, който е председател на Временната комисия за проучване на процедурата по избор на нов изтребител, посочи, че са установени смущаващи факти и обстоятелства. „Комисията препоръчва на НС да направи препоръки към Министерството на отбраната за корекция на документите, които са дали необосновано предимство на една от офертите, и са станали причина един от участниците да бъде дисквалифициран“, подчерта народният представител. Препоръчва се също така да се започне отново процедурата, от внасянето на проекта за инвестиционен разход в НС, като бъдат разгледани и новопостъпили оферти и за новопроизведени самолети, които са били известни към момента на вземане на решение.
„Новият политически сезон на 44-тото НС започна с динамична работа по комисиите, с работни групи, широки формати. Има останала доза болшевизъм в БСП, която в зала се променя коренно когато види камерите. Във вътрешната комисия след първо четене са промените в Закона за вътрешните работи, в които има важни текстове свързани с миграцията и децата мигранти. Работи се върху съществени промени и в Закона за движение по пътищата, в Закона за МВР“, подчерта народният представител Маноил Манев.
Комисията за българите в чужбина работи активно и върху законопроекта, който ще даде възможност на българите зад граница, които са в процедура за получаване на българско гражданство, да получават т.нар. синя карта. „С нея те ще имат възможност да работят в България, докато трае процедурата за гражданство“, обясни още Манев