Асоциацията на руските туроператори благодари за успешното партньорство с МТ

Това се съобщава в писмо на АТОР до министъра на туризма Николина Ангелкова

От името на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР) и нейните членове Ви изказваме искрена признателност и благодарност за продуктивната и ефективна дейност по укрепване на връзките между България и Русия в сферата на туризма. Това се съобщава в писмо на АТОР до министъра на туризма Николина Ангелкова, подписано от изпълнителния директор на асоциацията Майя Ломидзе.  
В него се подчертава още, че с подкрепата на министерството националното представителство по туризъм на Република България в Руската федерация е провело редица събития, насочени към развитие на сътрудничеството между руските туроператори, българския бизнес и туристическите власти на страната. Редовно се провеждат двустранни срещи, на които се обсъжда текущата ситуация, обменят се мнения и предложения за укрепване на взаимното сътрудничество, пише изпълнителният директор на АТОР.
Майя Ломидзе акцентира върху приноса и ефективната информационна работа на министерството, насочена не само към крайните руски потребители на българския туристически продукт, но и към туроператорите и турагенциите в Русия. Дейността на министерството способства да се разшири спектърът от предложения за руските играчи на туристическия пазар по направление България, а също за голямата оперативност при решаване на възникващи през сезона въпроси.
Особено ни се иска да отбележим важната роля, която изигра Министерството на туризма при регулирането на проблемите с отмяната на полети на авиокомпания „ВИМ-Авиа“ през юни тази година. Ние ценим Вашата помощ и усилията, насочени към разрешаването на тази ситуация. Надяваме се, че толкова плодотворното сътрудничество на руския туристически бизнес и Министерството на туризма под Вашето ръководство ще продължи и занапред, заключава писмото до министър Ангелкова.