С Лора Китипова в състава, Марица взе само гейм от КСМ

Марица (Пловдив) допусна втората си загуба на международния турнир за Купа Пловдив 2017

Марица (Пловдив) допусна втората си загуба на международния турнир за Купа Пловдив 2017. Пред около 500 зрители в зала Колодрума българските шампионки отстъпиха с 1:3 (20:25, 15:25, 25:18, 20:25) пред румънските вицешампионки КСМ Букурещ (Букурещ), чийто основен състав е само от чужденки. Изненадващо за публиката, за Марица игра и националната разпределителка на България Лора Китипова,която може да се присъедини към клуба за предстоящия сезон. Преди това, двукратният носител на Купа Пловдив – турският Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса), постигна втората си чиста победа от два мача в петото издание на надпреварата. Настоящите носителки на Купата на претендентите надиграха чисто и настоящия лауреат на Купа Пловдив – румънския Динамо (Букурещ), с 3:0 (25:14, 25:21, 25:18) и излязоха начело във временното класиране без загубен гейм в два мача. В класирането следва Олимпиакос (Пирея), също с две победи, КСМ и Марица с по една и Динамо без нито една победа.
Динамо - Бурса ББ 0:3 (14:25, 21:25, 18:25)
Отборът на Бурса Бююкшехир Беледийе допусна някаква интрига само във втория гейм от мача, когато Динамо водеше в резултата през голяма част от времето, но не успя да удържи аванса си докрай. В първия гейм туркините наложиха надмощие на всички фронтове и го взеха с огромна разлика. Във втория шестте аса за Бурса ББ си казаха тежката дума за крайното 25:21. Нападението на турския тим стана съвсем неудържимо в третата част и, гарнирано с още пет директни точки от сервис, донесе победата на момичетата на Анджело Верчези.
Топреализатори на мача станаха влязлата като резерва за Бурса ББ Ярен Хатиполу (седем аса!) и четворката на Динамо Андра Артин с по 13 точки.
Марица - КСМ Букурещ 1:3 (20:25, 15:25, 25:18, 20:25)
В един много балансиран първи гейм, Марица пое контрола в първата част и дръпна смело напред с 8:3, но КСМ Букурещ се върна в играта с по-ефективно нападение и три аса от сръбкинята София Медич, за да го спечели с 25:20. В този гейм от ъгъла за първи път с жълто-синия екип на Марица на терена се появи националната разпределителка на България Лора Китипова. Във втория гейм словачката Никола Радосова и украинката Ирина Трушкина бяха във вихъра си, докато играта на пловдивчанки съвсем се загуби. Букурещ наложи пълно надмощие и спечели частта с категоричното 25:15.
В третия гейм Лора Китипова вече започна в основния състав на шампионките и синхронът и с Нася Димитрова от националния отбор пролича. Този тандем поведе Жълто-сините към успеха с 25:18, оформено именно от Димитрова с мощна атака за последната точка. Момичетата на Иван Петков продължиха да се раздават самоотвержено и в четвъртия гейм, но противникът не позволи да се стигне до изравняване. На няколко пъти и късметът покри и без това силната игра на Букурещ. Седем точки от беларуския диагонал Критина Кицка дадоха предимство на румънския тим, а нейната сънародничка Татяна Маркевич затвори мача с блокаут за 25:20.
Топреализатор на двубоя стана Никола Радосова с 20 точки за победителките, следвана от Нася Димитрова със 17 за Марица.