Ще кастрират безплатно бездомни кучета и котки в Казанлък

Акцията ще се проведе от 9 до 14 октомври

Традицията за безплатно кастриране на бездомни кучета и котки на територията на община Казанлък продължава. Акцията тази година ще се проведе от 09.10. 2017 г., понеделник до 14. 10. 2017 г., събота, включително, в Общински приют за безстопанствени кучета, разположен северно от Художествената гимназия. Работното време с граждани, по време на кастрационната акция е от 9,00 ч. до 16,00 ч.

Акцията се организира по силата на договор за сътрудничество между Община Казанлък и „Тиехилфе Зюдан – Австрия”, с подкрепата на фондация „Анимал хоуп България – Казанлък“. Животните се кастрират, ваксинират, обезпаразитяват и веднага след това се връщат на стопаните. Кастрираните животни са по-спокойни и още дълго време ще Ви радват. Кастрират се бездомни кучета и котки, на възраст над 8 месеца, мъжки и женски. По време на акцията ще бъдат обслужвани само кучета и котки на жители на община Казанлък, желателно – с предварителна заявка.

За да няма повече бездомничета оставени в кашони, кутии и чували пред вратите на приюта, призоваваме всички жители на Община Казанлък да кастрират кучетата и котките си,  за да предотвратят тяхното нежелано размножаване .

Един от начините всеки да помогне за бързото овладяване на популациите от бездомни животни е като кастрира кучетата или котките, за които се грижи на улицата, в парка, пред блока.

За повече информация: д-р Антония Илиева – ст. експерт ВЛ при Община Казанлък, тел. 0887311884 и Евелина Недкова – фондация „Анимал хоуп България – Казанлък, тел. 0896600524.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен