Б. Магдалинчев: Трябва да има баланс между изпълнителна и законодателна власт

Когато се приемат закони за съдебната власт, ВСС трябва да взима отношение

Според мен трябва да има баланс между властите – изпълнителна и законодателна, който да гарантира изпълнение на задачите. С последните изменения в съдебната власт на ВСС се представиха правомощия на ВСС да прави подзаконови промени, да дава становища. Това са въпроси, които изискват сътрудничество. Не виждам нищо неудобно, ако има такова взаимодействие, разбира се официално и отразено от медиите" Това каза представляващият ВСС Боян Магдалинчев в ефира на Канал 3.

"Когато се изготвят закони за съдебната власт, ВСС трябва да взима отношение, логично и нормално е да има такова сътрудничество, особено с правната комисия в НС. Това сътрудничество е правилно", каза още той.

”Не подозирам, че съм с протекции от страна на Георги Колев. Това беше въпрос на гласуване. Имаше и хора, които се въздържаха от гласуване”, коментира Магдалинчев избирането си за представляващ ВСС.

”Трябва да се избягват конфронтационните точки между членовете на ВСС. Всеки може да коментира и излага своята позиция”, категоричен бе Боян Магдалинчев и добави, че не вижда проблем магистрати да участват в проекти на Европейския съюз.