Избраха Пламен Манушев за заместник-председател на политическия комитет на НАТО

Сред участниците във форума бе и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Народният представител от ГЕРБ Пламен Манушев бе единодушно избран за зам.-председател на политическия комитет на НАТО по време на 61-вата годишна сесия на парламентарната асамблея на Алианса. Заедно с Манушев участие в конгреса взе и друг депутат от ГЕРБ Христо Гаджев, предаде пресслужбата на партията.

Сред участниците във форума бяха генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, президентът на Румъния Клаус Йоханис, председателите на двете камари на румънския парламент Калин Таричану и Ливиу Драгнеа, министърът на отбраната и началникът на отбраната на Румъния, както и делегати от над 40 парламента от НАТО и страни партньори.

По време на асамблеята бяха обсъдени теми като сътрудничеството между ЕС и НАТО, развитието на европейската отбранителна индустрия, стабилността и сигурността на Черноморския регион.

"НАТО казва какво прави и прави каквото казва. Ние се адаптираме към новите заплахи и предизвикателства, но оставаме отбранителен съюз, който не заплашва никого. НАТО е съюз, който не иска да изолира, който се опитва да предотврати, не да провокира война", заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той благодари на страните от източния и югоизточния фланг на НАТО, сред които и България, за тяхната отдаденост и активност в гарантирането на сигурността на Алианса.