Грудев: „Разчитаме на Веселин Пенев“

Спортният директор на „Берое“ Валентин Грудев

Спортният директор на „Берое“ Валентин Грудев взе отношение по някои от актуалните за клуба теми. Той представи и позицията на ръководството относно капитана на тима Веселин Пенев. Вижте какво сподели Грудев пред beroe.bg:

– Г-н Грудев, преди няколко дни излезе публикация, че „Берое“ е „отписал“ своя капитан Веселин Пенев. Каква е позицията на ръководството и отговаря ли това на истината?

– Както всички вече знаят официалните информации относно всичко, което се случва в клуба и най-вече всичко, свързано с футболистите се обявяват единствено в официалния сайт на „Берое“. Относно излезлите публикации за Веселин Пенев бих искал да кажа, че той е играч, дал много на футбола в Стара Загора. Футболист с над 300 мача в професионалния футбол. Той има какво да даде и покаже на младите играчи и феновете. Той е действащ капитан на тима и всичко, което се спекулира в някои медии е нереално. Пенев има договор с „Берое“ до края на настоящия шампионат. Той ще изпълни своя договор. Ние искаме да отдадем дължимото на Веселин Пенев и да му предложим пост в клуба, спрямо неговата квалификация. Най-вероятно в ДЮШ. Разбира се, той сам ще прецени дали ще остане да работи за „Берое“.

– Как ще коментирате представянето на „Берое“ в шампионата до този момент?

–  Предстои ни 12 кръг срещу „Локомотив“ (Пловдив). До момента смятам, че имаме едно добро представяне. Във всеки следващ мач има подобрение на  играта и изпълнение на тактическите указания от треньорския щаб. Владеем топката и създаваме положения. Смятам, че след мача с „Лудогорец“ минахме през една малко по-тежка серия. Сега обаче имаме също много важни мачове.

– Казахте за важността на предстоящите срещи. Какви са очакванията ви за тях и колко са ключови за изпълнението на първата основна цел пред отбора – първата шестица?

– Мачове само наглед не са толкова тежки. Важността я оценят и самите футболисти. Те знаят и искат да дадем начало на една поредица от победи. За нас е важно да печелим, но и с добра игра. Мачовете обаче не винаги могат да се спечелят с териториално и игрово предимство.  Някои двубои са трудни и трябва да се спечелят и дори с малко доза късмет. За това футбола е интересна игра. Аз смятам, че с последните двубои взехме да връщаме хората по трибуните.  Естествено целта ни е първата шестица и не искам да коментирам нищо друго. От там насетне ще преценим какви цели да си поставим. Искаме да върнем още повече хора по трибуните. Футболистите сами могат да решат предстоящите мачове. Ние имаме балансиран отбор, с който всеки трябва да се съобразява.

– Вие следите редовно и срещите в ДЮШ. Каква е оценката ви за работата там?

– Следя каквото имам възможност и наблюдавам мачове. Изцяло обаче отговорноста пада върху директора на ДЮШ Ивко Ганчев. Смятам, че има израстване и треньоите от школата  след поредица от разговори и промяна на методиките започнаха да работят по друг начин. В изминалите мачове на всички набори има сериозна промяна и добро представяне. Имаме добри деца и трябва да се работи сериозно. Разбира се, има какво да се желае. Можем скоро да се радваме на повече деца, които да играят в мъжкия отбор. Това е желанието на ръководството и треньорите, които също искат приемственост и го доказват. Виждате, че на всяка една тренировка има по 5-6 юноши от отборите до 19 г. и 17 г. Това ще продължи докато не се наложи като стил и начин на работа. Искаме да приобщаваме децата и стигнат по-лесно до мъжкия отбор.

Източник: beroe.bg