Мариан Бачев и Сашо Кадиев идват в Каварна в "Аз, досадникът"

На 27 октомври от 18.00 часа

Мариан Бачев и Сашо Кадиев  ще  гастролират пред каварненската публика с  комедия „Аз, Досадникът" по Франсис Вебер на 27 октомври  в салона на НЧ „Съгласие -1890“ от 18:00 часа.  Представлението е нова версия на познатата комедия „Досадникът”, а режисьор е Богдан Петканин, чието дело са и хитовете „Спанак с картофи” и  „Горката Франция”.

Tеатрално -музикален център Разград представя комедията „Аз, досадникът“ от Франсис Вебер 

Автор: Франсис Вебер, постановка: Богдан Петканин, превод: Снежина Русинова-Здравкова

Участват: Мариан Бачев, Александър Кадиев, Николай Сяров, Веселин Борисов, Тихомир Благоев, Димитрина Гинева и Филип Янев.

Ралф (Мариан Бачев) подготвя убийството на ключов свидетел по съдебно дело. В съседната стая нещастно влюбеният Франсоа (Александър Кадиев) решава да се самоубие заради несподелените си чувства. Наемният убиец  е професионалист, хладнокръвен и изпечен в занаята. Съседът му пък е без воля и здрав разум и дори не може да изпълни намеренията си. За сметка на това е неспасяем досадник. Палав психиатър, любопитно пиколо и неориентирано ченге допълват необичайния отбор в забавната комедия на Вебер, в която в крайна сметка всичко се върти около любовта. Постановката е част  от Вебер умело преработва някои от филмовите си сценарии, сред които най-популярен е „Руби и Куентин" (с участието на Жан Жено и Жерар Депардийо) в пиеси. В България е познат с „Досадникът“ и „Вечеря за глупаци“. Филмовата версия на Досадникът е от 1973 г. и ролите изпълняват Нино Вентура и Жак Брел.