18 години затвор за жестоко убийство

Крими

13-10-2017, 14:12

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Условна присъда получи ученикът, пребил с кол учителя си

Ревнивец намушка любимата си пред децата й

Апелативният съд в Бургас изцяло потвърди осемнадесетгодишната присъда на 67-годишния Минчо Янков от  Ямбол. Той е признат за виновен в умишленото убийство на Николай Йорданов от същия град и опита за убийство на Елена Христова. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим а осъденият трябва да плати 330 000 лева "кръвнина" на близките на убития и пострадалата жена.
Пресофисът на съда припомня, че Янков и Христова се познавали от 2013 година. След смъртта на съпругата на осъдения, той и Христова заживели заедно в дома му. През лятото на 2015, Минчо предложил на Елена да се върне в своята къща, тъй като четирите й деца постоянно я търсели, а наближавало време и да тръгнат на училище. Тя заживяла там на съпружески начала с Николай Йорданов, скоро излязъл от затвора.

На 19 септември 2015 година, Янков бил на годеж в Елхово, откъдето се върнал пиян вечерта на следващия ден. От къщата си взел 18- сантиметров кухненски нож и тръгнал към дома на Христова, за да си изяснят отношенията. Около 22,30 часа започнал да вика на Елена да излезе, блъснал дворната врата, влязъл в двора и се насочил към къщата. Между двамата мъже настъпило кратко съприкосновение.

Няколко пъти Минчо пробол Йорданов в гърдите, който починал от тежка кръвозагуба. Намушкал жената отзад в долната половина на гърба, ножът пробол и срязал черния й дроб. Тя била изведена от децата, позвънили на телефон 112. По-късно пострадалата жена претърпяла тежка животоспасяваща операция. Янков бил задържан от полицаи, малко след като се прибрал вкъщи.