Предадоха на съд мъж за убийство на свой съгражданин от Попово

Жертвата е бил със счупена челюст и кръвонасядания, и травми по тялото вследствие на побой

Окръжната прокуратура в Търговище предаде на съд 42-годишния Никола Хр. от Попово за убийството на 69-годишния си съгражданин А. А.  – престъпление по член 115 от Наказателния кодекс.
Убийството е извършено на 12 януари 2017 г. в дома на 42-годишния мъж в Попово, който живеел заедно с майка си. Убитият А.А. имал връзка с майката на Никола и често гостувал в дома им. Вечерта тримата изпили значително количество алкохол, когато между Никола и жертвата започнал конфликт, прераснал във физическа разправа, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.
42-годишният мъж нанесъл побой над госта си. След това го повалил на леглото и започнал да го души. Възрастният мъж починал и Никола решил да заличи следите от побоя. Положил тялото на възрастния мъж на леглото, оправил дрехите му така, че да не се виждат следите от душенето. Едва след това – около 3 часа след полунощ, майката на подсъдимия се обадила на спешния телефон, за да съобщи, че гостът им не се чувствал добре. Пред медиците тя обяснила, че е починал от естествена смърт.
Извършената аутопсията показала, че жертвата е със счупена челюст и кръвонасядания и травми по тялото вследствие на побоя и Никола Хр. бил уличен като автор на тежкото криминално престъпление.
Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Търговищкия окръжен съд. Подсъдимият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от началото на досъдебното производство. В момента се намира в плевенския затвор.