В Президентството започна второто издание на КСНС

На днешното заседание дойдоха и министрите, които бяха в чуждестранни командировки миналия вторник

В Президентството започна второто издание на Консултативния съвет по национална сигурност на тема мерки срещу корупцията.
След словесните престрелки дали е имало бойкот, или е нямало, на днешното заседание дойдоха и отсъстващите министри, които бяха в чуждестранни командировки миналия вторник.
На "Дондуков" 2 влязоха външният министър Екатерина Захариева и военният министър Красимир Каракачанов, които бяха, съответно в Полша и Франция. Дойдоха и лидерите на опозицията Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Веселин Марешки, както и шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов. Цветанов и Карадайъ миналия път присъстваха на заседанието, но напуснаха малко по-рано, за да отпътуват с парламентарна делегация за Брюксел.
Лидерът на Воля Веселин Марешки и зам.-шефът на НС от Обединените патриоти Явор Нотев отново заеха местата си на масата при президента, а другият вицепремиер Валери Симеонов и днес отсъства.
Тук са, заедно с премиера Бойко Борисов, и финансовият, правосъдният и вътрешният министър, както и шефовете на разузнаванията и ДАНС. В КСНС отново участват главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на ВКС Лозан Панов.