М. Манев: В ГЕРБ няма двойни стандарти

Политика

18-10-2017, 20:30

Снимка:

bnt/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветанов отхвърли критиките към ГЕРБ, че не изпълняват решения на КСНС

Ние нямаме проблеми с кадрите в ГЕРБ

В ГЕРБ няма свещени животни, заяви в ефира на БНТ депутатът Маноил Манев. Партия ГЕРБ е готова да се раздели с всеки, който има някаква вина, някакво несъвпадение с моралните си ценности и идеите на партиите, обясни депутат.

"Ние нямаме проблеми с кадрите в ГЕРБ. Всеки, който има някаква вина, някакво несъвпадение с моралните си ценности и идеите на партиите, той взема своето решение или партията взема решение и се разделяме. Дори с хора, които не са доказано виновни сме готови да разграничим нещата между ГЕРБ и тях, за да може да няма никакви съмнения, че някой ще влияе на процеса - разследващи, прокуратура, съд", коментира депутатът.

Според Манев проблемът е, когато има двоен стандарт, а в ГЕРБ такъв няма. "Ние протестираме срещу двойния стандарт в парламента. Когато кажеш, че заради думите на някого той трябва да понесе своя отговорност и когато на следващия ден някой каже, че е чист, а всъщност има съмнения, не можеш да внасяш двойни стандарти в политиката. Пътят е разследващите органи, съда, прокуратурата да се произнесат, а не да си говорим кой какво е казал", обясни той.

"ГЕРБ има политическа воля да се справи с корупцията", категоричен е Манев. Според него има корупционни действия, които не са престъпление, не може всичко да бъде приравнено към престъпление.

За исканията на полицаите Маноил Манев коментира, че те са прави да искат, но трябва да се съобразят и с възможностите на държавата.