Цветанов отхвърли критиките към ГЕРБ, че не изпълняват решения на КСНС

Нямаме никакви несъответствия по изпълнението на решенията, а напротив - имаме сериозна политическа воля да се движим по точките, които са приети тогава

ГЕРБ не подкрепя позицията на БСП и президента за разследващите функции на новия антикорупционен орган, защото не желае да нарушава Конституцията, стана ясно от коментара на Цветан Цветанов след края на КСНС.
Има разминаване и относно това кой да назначава ръководството на антикорупционния орган, допълни той. По думите му позицията на политическите лидери по време на КСНС е била следната: "Има два законопроекта, дебатът трябва да се води в българския парламент".
Другата седмица двата антикорупционни законопроекта - на ГЕРБ и на БСП, влизат за обсъждане в пленарната зала. 

Цветанов отхвърли и обвиненията на президента, че не се изпълняват решения на КСНС и по-конкретно онези от заседанието през май месец, посветено на националната сигурност. "Искам да опровергая някои твърдения, които бяха направени. Защото знаете, че националната стратегия за национална сигурност в момента минава на обществено обсъждане и ще бъде внесена в МС до края на октомври месец, така че това решение е изпълнено", коментира Цветанов. Относно доклада на финансовия и военния  министър за изготвяне на план как да стигнем до 2% от БВП за отбрана до 2024 г., това ще бъде тема на дебат и по време на бюджета. "Нямаме никакви несъответствия по изпълнението на решенията, а напротив - имаме сериозна политическа воля да се движим по точките, които са приети тогава", опъна се на Радев зам.-председателят на ГЕРБ.
"Аз смятам, че президентската институция трябва да осъществява необходимата конструктивна комуникация с всички ПГ и участници в КСНС и ако всеки един се затвори в неговата си институция, това означава, че няма да отговорим на очакванията и разписаните разпоредби в Конституцията. От тази гледна точка имало е много обидни квалификации които са излизали и персонално, и към герб, но мога да ви заява, че не очаквайте от мен да влизам на говоренето и на нивото на президента и ограничаването на възможността за диалог. диалогът винаги води до правилните решения",коментира Цветанов.