Започна енергийното обновяване на жилищни сгради в Ген. Тошево

Вчера бе направена първа копка по проекта

На 18 октомври, бе направена символична първа копка по проект „Енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради с адрес – жк „Александър Димитров” блок 2, жк ”Александър Димитров” блок 4, ул. „Опълченска” № 26, гр. Ген. Тошево”. Церемонията се състоя пред блок ''Александър Димитров” 2, като на нея присъстваха кметът, екипът, отговорен за изпълнението на проекта, представители на фирмата–изпълнител на строителните дейности и жители от блоковете, включени в проекта за внедряване на енергийно ефективни мерки.

    Официален старт на строителните дейности дадоха кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и Милена Паскалева, представител на строителната фирма. Пред присъстващите градоначалникът посочи, че изпълнението на строително-ремонтните дейности на блока ще продължат 7 месеца. За всеки един от останалите блокове има избран изпълнител след проведена обществена поръчка, като и при тях предстои откриване на строителна площадка. Той допълни, че освен жилищния блок „Александър Димитров“ 2, по ОП “Региони в растеж“ ще бъдат енергийно обновени още 5 жилищни блока в града. Валентин Димитров пожела  на всички участници в строителния процес безаварийна работа и качествено изпълнение на дейностите в договорения срок.

    В рамките на проекта ще бъдат реализирани дейности по подмяна на дограма, топлоизолация на стените, хидроизолация на покрива, ремонт / подмяна на електрическата инсталация в общите части на сградата, изпълнение на енергоспестяващо осветление в общите части.

    Проект „Енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради с адрес – жк „Александър Димитров” блок 2, жк ”Александър Димитров” блок 4, ул. „Опълченска” № 26, гр. Ген. Тошево” се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, съфинансиран от ЕС чрез ЕФРР. Бюджетът е в размер на 1 281 083, 65 лв.