Московски се срещна с представители на Amazon, Facebook, Google, Microsoft, RedHat, NetFlix и eBay

Необходимостта от бързо внедряване на цифровите технологии ще доведе до висок икономически растеж и подобряване условията за развитие на бизнеса у нас

Цифровите технологии навлизат във всички сфери и развитието им ще бъде една от най-важните теми по време на предстоящото Председателство през 2018. Около това мнение се обединихме днес на срещата ми с представители на Amazon, Facebook, Google, Microsoft, RedHat, NetFlix и eBay, написа министър Ивайло Московски на профила си във Фейсбук.

"Необходимостта от бързо внедряване на цифровите технологии ще доведе до висок икономически растеж и подобряване условията за развитие на бизнеса у нас. Запознах представителите на Computer & Communications Industry Association с изпълнението на Стратегията за цифров единен пазар и предприетите инициативи за развитието му. По време на разговорите засегнахме и останалите теми, които предстоят да бъдат обсъдени по време на Българското председателство – кибесигурността, свободното движение на информация, защита на личните данни в интернет, както и концепцията за гигабитовото общество.Уверих участниците в срещата, че ние ще бъдем коректен посредник и ще се опитаме да намерим най-честния подход за всички. Надявам се на конструктивна подкрепа от тяхна страна, както и от страна на ЕК и ЕП", отбелязва Московски.