Стартира турнирът по плуване „Златна Добруджа“

Гости на спортното събитие са Генералният секретар на БФПС Таня Богомилова и председателят на съдийската комисия към БФПС Велислав Цеков

Традиционният турнир по плуване „Златна Добруджа“ за четвърти път събра млади надежди по спортно плуване от цялата страна. Организатори на проявата са община Добрич, СКПС „Добруджа“ и ПК „Русалка“. Турнирът се провежда в плувен комплекс „Русалка“ и бе открит официално от зам.-кмета „Икономическо сътрудничество и европейски фондове“ Росица Йорданова.

За първи път в историята на плуването в Добрич е монтирана Електронна времеизмервателна система, което прави измерените времена на състезателите официални за БФПС. Гости на спортното събитие са Генералният секретар на БФПС Таня Богомилова и председателят на съдийската комисия към БФПС Велислав Цеков. В рамките на два дни те ще имат възможността да наблюдават спортния талант и майсторство на плувци в шест възрастови  групи, утвърдени от Федерацията по плувни спортове. За отборния победител е предвидена красива купа, а индивидуалните призьори ще получат медали.