Пенсионер от Сливен уби парализираната си съпругата

Тя му е признала за любовни връзки

73-годишен дядо убил парализираната си съпруга, след като тя му признала за бившите си любовни връзки. За тежкото умишлено престъпление, извършено спрямо лице в безпомощно състояние, старецът получи 5 години затвор при общ режим. Присъдата бе постановена от Окръжния съд в Сливен.

 Трагедията се разиграла в котленското с.Градец, в дома на семейството пенсионери. Жената била прикована към леглото от близо 10 години след прекаран тежък инсулт. Била напълно неподвижна, не можела да ходи. Успявала частично да си служи единствено с лявата ръка, с която се хранела. Съпругът й бил неотлъчно до нея, полагал всички необходими грижи, пише "Труд".

Една нощ, около 1 ч. на 5 декември 2016 г., двамата се събудили. Започнали да си говорят. Съпругата започнала да разказва за любовните си авантюри на младини. Накрая признала, че през различни периоди е живяла с трима мъже, на семейни начала. Омъжила се за съпруга си, след като и тримата й предишни мъже я били изгонили. Това обидило дядото. Той се ядосал. Грабнал дърво от купчината цепеници за печката за отопление. Многократно я ударил по главата. Като шурнала кръвта, се изплашил. Извикал Бърза помощ. Линейка откарала пострадалата. Ден по-късно тя издъхнала в болница.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас.