Залесяват 45 декара нови гори край Добрич

В масивите в землищата на Добрич и селата Паскалево и Орлова могила

Държавното горско стопанство "Добрич" през тази есен ще залеси 45 декара нови гори, съобщават от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие.В масивите в землищата на Добрич и селата Паскалево и Орлова могила ще израстат церови фиданки.
Терените вече се подготвят за залесяване като се почистват от дървесна и храстова растителност. Чрез механизирано изораване на почвата допълнително се създават благоприятни условия за развитието на дръвчетата, пояснява директорът на горското стопанство Цанко Николов.
В есенната кампания стопанството извършва дейности и в 70 декара широколистни горски култури в землищата на добричките села Дряновец, Врачанци и Поручик Гешаново. Предвижда се плевене и разрохкване на почвата, а, където теренът позволява, ще се извърши механизирано дискуване и оран в междуредията. Това са трудоемки дейности, но важна част от грижата за новосъздадените горски култури, които са на възраст 3-5 години, добавя директорът на горското стопанство. През тази есен стопанството извършва дейности по отглеждане на горски култури на площ от близо 500 декара, обобщават от Североизточното държавно предприятие.