Леко покачване на заболелите от остри респираторни заболявания

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове

През изминалата  седмица  са регистрирани общо 223 случая на заболели от остри респираторни заболявания в област Стара Загора при 191 за предходната седмица, съобщават от РЗИ. Заболеваемостта  е 163,00 на 10 000 души.

Регистрирани са общо 52 случая на заразни заболявания, при 50 за предходната седмица. Нови двадесет и един случая на заболели от варицела са регистрирани в Стара Загора и Казанлък. В сравнение с предходния период случаите са с девет повече.Има установени четирима заболели от скарлатина в Стара Загора, Казанлък и село Дълбоки.

От ентероколит са се разболели седем души от Казанлък, Стара Загора, Гурково и селата Загоре, Малко Тръново и Мъдрец.През изминалата седмица има регистрирани четири случая  на заболели от ротавирусен гастроентероколит в Чирпан, село Градец, село Горно Черковище и село Мъдрец Според справката един човек е регистрирани като заболял от туберкулоза в Долно Сахране.

Заболели от вирусен хепатит са регистрирани тринадесет случая в селата Черна гора,Зимница, Оризово и Горно Сахране, както и в Стара Загора и Гурково. Заболели от шинелоза има регистриран в Гълъбово.
През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.