Министър Нанков: Контролирано изпускаме язовирите

Към настоящия момент остава затворен участъкът от републиканския път Братово през Полски извор

„Нямаме прекъсване на водоподаването. Трите язовира, които поддържа ВиК-Бургас – язовир „Камчия“ има 18% свободен обем, двата други язовира „Ясна поляна“ и „Паничарево“ при 450-460 куб.л./сек допустим обем, ние изпускаме около 18-20 куб.л/сек. Така че контролирано изпускаме язовирите.“ Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред журналисти в бургаското село Черни връх, във връзка с бедственото положение в общините Бургас и Камено в областта.

„Имаме проблеми в някои села. Там, ако не заработят помпите, имаме налична питейна вода в рамките на два календарни дни“, коментира Нанков. Той обясни, че от 03.00 часа на АМ „Тракия“ работят аварийни екипи, като в ранния следобед са преодолени последствията от 4 големи свличания. „Само в канавките имаме проблеми и понастоящем, там не може да се оттича вода, но ще изчакаме да спрат валежите и ще изчистим и канавките. На АМ „Тракия“ нямаме ПТП-та заради добрата и акуратна работа на пътноподдържащите фирми и организацията на движението на „Пътна полиция“ в рамките на деня“, коментира министърът.

„Към настоящия момент остава затворен участъкът от републиканския път Братово през Полски извор. Отворихме участъка Долно Езерово- Братово и проблемния участък по пътя Бургас-Средец, където в рамките на 400 м има земни маси и вода на пътното платно. Там от няколко часа сме организирали движението само в едното платно“, обясни Нанков.