Щастливата Ваня Запрянова празнува с много приятели

С юбилейната изложба „50 цвята дъжд“

В Художествена галерия – Казанлък юбилейната изложба „50 цвята дъжд“ събра много ценители на изобразителното изкуство и приятели на художника Ваня Запрянова. Сред тях бяха и кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, депутатът от 43-то Народно събрание Нено Влайков, бивши и настоящи ученици на Ваня Запрянова.

Самата тя се възприема като щастлив човек с родното си място, приятелите, децата, които е учила и учи на художествен майсторлък в художествената си школа „Арт линия“, със своето семейство. Така я познава и Галина Стоянова, която разказа за успешните проекти през годините, реализирани с Общината : „Казанлък трябва да се поздрави, че има такива хора.“, каза тя. Като „Човек с много вдъхновение, сила и упоритост“ описа Стоянова твореца – юбиляр, но пожелание отправи към цялото семейство, заедно със съпруга - художникът Росен Дончев: „Поздравявам Ви заедно, защото 50 се носят лесно, когато се споделят!“.

Директорът на Художествена галерия – Казанлък Христо Генев определи като алегория заглавието на изложбата и представи творбите върху коприна като „частички от духовните светове на Ваня Запрянова“, а за рисуваните чадъри припомни, че това е любимо нейно занимание още от студентските години.

За много от приятелите на Ваня Запрянова и нейната юбилейна изложба в Художествената галерия тази есенна вечер в Казанлък бе различно дъждовна, топла и цветна, с чадъри - рисунки.