Денис Звиздич официално посрещна премиера в Босна и Херцеговина (видео)

Борисов е придружаван от Дончев, Каракачанов, Московски и Караниколов

Във фейсбук профила на премиера Бойко Борисов беше публикувано видео от фициалното посрещане от Денис Звиздич, председателстващ Съвета на министрите на Босна и Херцеговина.

В Сараево Борисов днес ще разговаря с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, с председателите и заместник-председателите на двете камари на парламента, както и с члена на Председателството Бакир Изетбегович.

Днес ще бъде подписано споразумение за изменение на Спогодбата между българското правителство и Съвета на министрите на Босна и Херцеговина за международни автомобилни превози на пътници и товари. Документът има за цел да насърчи сътрудничеството в областта на автомобилния транспорт между двете страни.

Прилагането на документа ще намали ограниченията по маршрутите на българските камиони, ще доведе до общото намаляване на експлоатационните разходи и възможности за коопериране между превозвачите на основата на търговски и пазарни споразумения и бизнес правила, посочват от кабинета.

В официалната делегация, придружаваща министър-председателя Бойко Борисов, са вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и министрите Ивайло Московски и Емил Караниколов.