Деца с поздрав за 1 ноември

В храмовете и културните институции на Стара Загора

Във връзка с Деня на народните будители, който честваме всяка година на 1 ноември, деца от детските градини в град Стара Загора ще отправят поздрав към служителите на духовни и културно-просветни институции в града.
Целта на инициативата е да утвърди и популяризира сред най-малките дейността и работата на тези, които съхраняват духовността на нацията ни и запазват нейната историческа и културна идентичност.
Всички църковни храмове в града, колективите на Библиотека „Захарий Княжески“, Библиотека „Родина“, Регионален исторически музей, Градската художествената галерия, ще бъдат посетени и поздравени от най-малките.
Деца от детските градини, в които се провеждат занимания по вероучение ще посетят храмовете в града, за да поздравят свещенослужителите в празничния ден.
Други малки възпитаници ще посетят културните и духовно-просветни центрове в града ни.
С тази инициатива директорите на детските градини в Стара Загора се стремят да развият още в най-ранна възраст осъзнаване и преклонение към българската духовност, знание и традиции.  График на празничните посещения на храмовете и културните институции на 1 ноември – Ден на будителите:
  10,30 ч. Детска градина № 3 „Ян Бибиян“ – Библиотека “Захарий Княжески“
  10,30 ч., Детска градина № 5 „Мечо Пух“ – Регионален исторически музей                         
  Детска градина № 7 „Светулка“ – Храм „Св. Въведение Богородично“
  Детска градина № 8 „Българче“ – Храм „Свети Николай Чудотворец“
  Детска градина № 13 „Пролет“ – Художествена галерия
  10,30 ч. Детска градина № 23 „Кипарис“ – Храм „Света Троица“ и  15,30 ч. - Митрополията
  Детска градина № 29 „Славейче“ – Храм „Свети Димитър“