В. Радев: 55 млн. са предвидени за заплатите в МВР

Молим хората да спазват указанията на органите на реда

С новия бюджет заплатите в МВР ще бъдат увеличени с между 2 и 15 процента. Кой колко ще получи, ще стане ясно, когато бъде приет Бюджет 2018. Вътрешният министър Валентин Радев коментира най-актуалните промени в месечния си брифинг.

"Засега направихме едно извънредно заседание на съвета за социално партньорство в петък, ще направим още едно такова , ние сме им дали договори, 2 от съветите са ни дали разпределението на тези 55 млн. лева да не бъдат както се изразяваме на калпак, а да бъдат дадени там където има най много нужда, справедливо отново вътре в тази система. Надявам се и другите синдикати за времето, което върви обсъждането в парламента да дадат своите предложения", коментира министърът по темата със заплатите.

Заради изключително засилените мерки за сигурност, които ще бъдат взети по време на председателството на Съвета на Европа, вътрешният министър призова гражданите за разбиране.

"Молим хората да спазват указанията на органите на реда. Около НДК ще има изградена зона за сигурност , която ще обхваща територията на НДК, ще има изградена постоянна зона, постоянно полицейско присъствие, системи за видеонаблюдение, системи за контрол на достъпа, СОТ, физически бариери, спиращи достъпа съоръжения", каза той.

По повод щетите, които бяха нанесени на оградата по границата ни с Турция от проливните дъждове, Радев каза, че са взети мерки за незабавното им поправяне. На тези места са поставени допълнителни постове. "Що се отнася до наводненията в област Бургас, различни служби на вътрешното ведомство продължават да помагат за овладяване на ситуацията", допълни още Радев.