Британският министър на отбраната подаде оставка

Свят

02-11-2017, 06:43

Снимка:

flickr

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майкъл Фалън: Руската агресия срещу НАТО нараства

По-рано тази седмица британска медия писа, че Фалън е пипнал радиоводеща по коляното през 2002 г.

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън подаде оставка заради непристойно поведение, предаде Ройтерс, като се позова на канцеларията на премиера Тереза Мей.

В писмото, с което е уведомил Мей за решението си, Фалън отбелязва, че в негови постъпки в миналото не са отговаряли на високите стандарти, които налага неговият пост, цитира БНТ. "През последните дни се появиха известен брой твърдения за членове на парламента, някои от които за моето поведение преди. Много от тях са фалшиви, но аз приемам, че в миналото не съм отговарял на високия стандарт, който изискват въоръжените сили, които имам честта да представлявам", пише Фалън.

По-рано тази седмица британски вестник писа, че Фалън е пипнал радиоводеща по коляното през 2002 г., отбелязва Ройтерс. В понеделник BBC цитира говорителя на британския министър на отбраната, че навремето той се е извинил за инцидента.

Самата радиоводеща написа в Туитър, че смята случая за приключен.

Скандалът със сексуалните посегателства на холивудския продуцент Харви Уайнстийн накара стотици хиляди мъже и жени да споделят истории за непристойно поведение. Британският парламент, бастион на традициите, не направи изключение, отбелязва Ройтерс.

Тереза Мей даде да се разбере, че ще предприеме действия при твърдения и доказателства за сексуални посегателства.