Тереза Мей зададе правила за поведение в партията си

Мярката е поредна в контекста на растящия брой твърдения за случаи на непристойно поведение в британския парламент

Британският премиер Тереза Мей огласи нов етичен кодекс за всички депутати и представители на Консервативната партия. Мярката е поредна в контекста на растящия брой твърдения за случаи на непристойно поведение в британския парламент, предаде Ройтерс.
Кодексът беше качен на сайта на партията, като в него са описани стандарти, които се очаква да се спазват от представителите на политическата сила на избираеми и други длъжности, процедури при нарушаването им и дефиниции на партията за дискриминация, тормоз и сексуален тормоз.
В писмо до председателя на долната камара на парламента Камарата на общините Мей посочва, че парламентът също следва да поеме повече отговорности за защита на служителите си, и призовава за създаване на единни, ясни и независими процедури при твърдения за такива случаи, които да важат за всички в Уестминстър.
По думите на Мей в понеделник тя ще се срещне с лидерите на другите партии, за да обсъдят отделно предложение за надпартиен подход при отправяне на твърдения за подобни случаи в парламента.