Пучдемон призова привържениците на независимостта на Каталуния да се обединят

"Европейската демократична партия на Каталуния" прикани по-рано привържениците на независимостта да се явят на изборите в единен фронт

Отстраненият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон призова днес всички подкрепящи идеята за независимост на региона да участват с единна листа в предсрочните избори за регионален парламент, насрочени от испанското правителство за 21 декември, информира ТАСС.
"Това е моментът, в който всички демократи ще се обединят" в името на "Каталуния, свободата на политическите затворници и републиката", написа в Туитър бившият лидер на автономната област. Пучдемон съпроводи поста с линк към сайт, събиращ подписи в подкрепа на инициативата му. Броят им вече надхвърля 4100, посочва агенцията.
"Европейската демократична партия на Каталуния" прикани по-рано привържениците на независимостта да се явят на изборите в единен фронт. Остава да се произнесат местните партии "Леви републиканци на Каталуния" и "Кандидатура за народно единство", които също подкрепят отцепването на региона от Испания, допълва ТАСС.