Буфон: Моят заместник ще бъде Войчех Шчесни

Нов вратар трябва да ме замести скоро

Вратарят на италианския национален тим и Ювентус Джанлуиджи Буфон посочи кой е по-добър от него с мисъл вече за край на кариерата си следващото лято. 39-годишният италианец обаче не говори за контузения вратар на Байерн Мануел Нойер, когото остави след себе си в избора за наградата на ФИФА за най-добър страж в света.

„Не искам да оставям Ювентус в тежка позиция. Нов вратар трябва да ме замести и то скоро”, сподели Буфон след победата в голямото дерби срещу Милан (2:0) на „Джузепе Меаца” миналата събота. Конкретно той посочва поляка Войчех Шчесни, който му е резерва в момента. „С него те привлякоха по-млад и по-добър от мен вратар”, допълни избраният за най-добър вратар в света Буфон.

Войчех Шчесни премина при „бианконерите” от Арсенал за 12 милиона евро преди началото на сезона. 27-годишният полски национал познава много добре Серия „А” от престоя му Рома (от 2015 до 2017 година), с чийто екип в този период записа 72 от общо 76 възможни срещи. Той има и 23 мача с „топчиите” в Шампионската лига. От началото на сезона му се наложи да замести три пъти Буфон и в нито една от тези срещи не допусна гол