„Берое“ надигра „Дунав“, но не успя да победи – 1:1

В мач от XV кръг на Първа професионална лига

„Берое“ завърши при резултат 1:1 с „Дунав“ в мач от XV кръг на Първа професионална лига. Камбуров даде преднина за своя тим в 50-та минута със 193-тия си гол в елита на българския футбол. Мирослав Будинов изравни девет минути след това.

ИЗХОДНА ПОЗИЦИЯ

“Берое” влезе в двубоя като пети във временното подреждане, а гостите от “Дунав” заемаха 13 позиция в класирането.

СТАРТОВ СЪСТАВ

Наставникът Александър Томаш извърши две промяна сред своите избрани 11 в сравнение с последния шампионатен двубой срещу “Верея”, след като днес предпочете Серджиу Негрут и Борислав Цонев вместо наказаните Карлос Охене и Мартин Райнов. Мартин Камбуров изведе тима с капитанската лента за пръв път.

НАТИСК НА „БЕРОЕ“ В НАЧАЛОТО

В 4-та минута Педро изведе Негрут на добра позиция, но румънецът бе съборен на границата на пеналта от Марем. Зад топката застана Камбуров, но ударът му мина на метър над гредата.

В следващата атака Като открадна топката, навлезе в пеналта и центрира, но никой не успя да играе с топката. Тя попадна у Фиртулеску на другия фланг, но защитата се справи с центрирането на румънеца.

В следващите минути „Берое“ продължи да натиска своя съперник и се стигна до две опасни центрирания от фаул, но защитата на русенци се справи.

В 11-та минута след продължителна атака за гостите топката попадна у Васев, който стреля от дъгата на пеналта, но топката се удари в гредата.

Минута след това Димов намери Васев, който навлезе в наказателното поле и стреля по диагонала, но Перниш улови.

В 18-та минута Педро намери Негрут в пеналта, румънецът овладя и предостави за Цонев, който стреля от движение, но топката мина на сантиметри от гредата на Антонов.

„ДУНАВ“ ИЗРАВНЯВА ИГРАТА

Минута след това Карагерен изпълни корнер за „Дунав“, а топката бе засечена с глава от Патев. Ударът му обаче не намери целта.

В 30-та минута гостите стигнаха до центриране в пеналта на „Берое“, където се получи разбъркване и в крайна сметка Димов намери Шопов, който стреля, но Перниш улови.

В ответната атака Фиртулеску центрира на два пъти за Камбуров, но нападателят не успя да засеюе топката добре с глава и защитата се справи.

Педро центрира в пеналта от фаул, а Камбуров засеюе с глава. Топката обаче мина над вратата.

В последната минута на първата част Карагерен стреля от дистанция, но Перниш улови. В ответната атака Фиртулеску центрира в пеналта, където обаче Камбуров се сблъска с Антонов и съдията отсъди нарушение.

„БЕРОЕ“ ПОВЕЖДА В НАЧАЛОТО НА ВТОРАТА ЧАСТ – „ДУНАВ“ ИЗРАВНЯВА

Три минути след почивката Цонев центрира от фаул, а Камбуров вкара топката в мрежата след удар с глава. Реферът обаче отмени поапдението заради засада.

„Берое“ излезе напред в резултата в 50-та минута, когато Леони центрира прострелно в пеналта, а там Камбуров успя да изпревари защитник на гостите и прети топката в мрежата за 1:0.

Две минути след това Будинов проби и центрира в пеналта, но там Шопов се размина на сантиметри с топката.

В 59-та минута Карагерен успя да се освободи от отбраната на „Берое“ след пас на Шопов и стреля от пеналта. Топката се удари в двете греди на вратата, а Будинов бе най-близо и успя да я вкара в мрежата – 1:1

Шест минути след това Фиртулеску предостави за Желев, който центрира в пеналта. Там Камбуров овладя и се опита да намери Негрут, но защитник на гостите успя да отнеме.

НАТИСК НА „БЕРОЕ“ ДО КРАЯ

В 71-та минута Карачанаков центрира опасно, но защитата на гостите се справи. Веднага след това отново Карачанаков предостави за Желев, а той за Педро, който стреля от дистанция, но твърде неточно.

В следващите минути домакините притиснаха своя съперник и имаха няколко опасни ситуации, но бранителите на „Дунав“ предотвратиха по-сериозни положения.

В 80-та минута „Берое“ организира много добра атака, при която Педро нахлу в пеналта, първият му удар бе блокира, а след това избита топка попадна у Леони. Бразилецът стреля в движение, но топката мина на сантиметри от гредата и излезе в аут.

В 88-та минута Леони получи топката в пеналта и стреля в движение, но ударът му мина на сантиметри.

Домакините пробваха всичко възможно да края на мача, но не успяха да застрашат сериозно вратата на русенци и двата тима поделиха по една точка.

В СЛЕДВАЩИЯ МАЧ

“Берое” гостува на „Пирин“ (Благоевград) на 18 ноември, събота, от 13 ч. на стадион „Христо Ботев“.

СТАТИСТИКАТА

“Берое” (Стара Загора) – “Дунав” (Русе) 1:1
голмайстори: 1:0 Мартин Камбуров 50′, 1:1 Мирослав Будинов 59′
“Берое”: 12. Душан Перниш, 3. Милен Желев, 4. Кохей Като, 6. Иван Иванов, 26. Камен Хаджиев, 9. Мартин Камбуров (к), 10. Борислав Цонев (67′ – 16. Марко Адамович), 20. Матеус Леони, 11. Драгош Фиртулеску (69′ – 71. Антон Карачанаков), 21. Серджиу Негрут (89′ – 91. Костадин Пеев), 77. Педро Еуженио; неизползвани резерви: 22. Богомил Цинцарски, 5. Павел Виданов, 13. Емин Ахмед, 15. Георги Динков; старши треньор: Александър Томаш
“Дунав”: 86. Станислав Антонов (46′ – 33. Александър Конов), 23. Христофор Хубчев, 5. Тейнур Марем, 21. Олексей Ларин, 4. Петър Патев, 11. Диян Димов (к), 8. Карлос Ятоба, 14. Божидар Васев, 7. Бирсент Карагерен, 10. Васил Шопов (88′ – 94. Юлиан Ненов), 9. Мирослав Будинов (66′ – 77. Бранимир Костадинов); неизползвани резерви:  17. Андреас Васев, 20. Димитър Георгиев, 22. Михаил Милчев, 24. Преслав Петров; старши треньор: Пламен Донев
жълти картони:  [“Берое”];  Бирсент Карагерен 4′ (груб фаул) [“Дунав”]
главен арбитър: Георги Давидов (Велико Търново)
асистент-арбитри: Димитър Стоилов (Кюстендил), Даниел Ников (Габрово)
допълнителни асистент-арбитри: Стефан Апостолов (Симитли), Георги Иванов (София)
четвърти арбитър: Велислав Миленков (Благоевград)
делегат на БФС: Красимир Кръстев (Сливен)
съдийски наблюдател: Антон Генов (София)

Източник: beroe.bg