Добруджа 07 успя да вземе само точка от Монтана (видео)

Добруджанци са на 6-то място с актив от 9 точки

В истинско волейболно шоу се превърна срещата от 6 кръг на Суперлигата между Добруджа 07 и Монтана. Домакините взеха първи и четвърти гейм, гостите – втори, трети и тайбрека. Така с резултат 3:2 Монтана остава непобеден от началото на сезона. В отделните части  25:23, 21:25, 22: 25,  25:22  10:15
Без треньор, поради наказание на Петер Пенев, заради натрупани 2 червени картона, отборът  от Добрич тръгна отлично в мача, ръководен от целия щаб – кондиционен треньор, кинезитерапевт и капитан и спечелвайки първата част с 25:23, благодарение на отличните отигравания на Велизар Чернокожев. Само в този гейм той отбеляза 10 т. от общо 18 в мача.  Във втората и третата част игровото предимство бе на страната на гостите от Монтана и те, водени от руския плеймейкър Константин Абаев не дадоха шанс на добруджанци за отпор. Кирил Клец и Златко Кьосев бяха в  основата на успеха на Монтана. Руският национал постигна 28 т, в т.ч. 6 аса и  42 % успеваемост в атака, а Кьосев добави 24 т, 1 ас и 51 % успеваемост при нападение.
В четвъртата част Добруджа 07 тръгна със 7 т. преднина (8:1), допусна да бъде застигната при 18:18 и размяната на точки продължи до 22:22, когато три безответни атаки на домакините доведоха мача до тайбрек. В този гейм, при 12:4, треньорът на гостите, добричлията Даниел Пеев, получи червен картон за оспорване на съдийско решение и това прибави 13-та точка в актива на добруджанци.
В тайбрека шансът бе на страната на Монтана и след равностойна игра в началото, до 4:4,  гостите взеха преднина и успяха да я задържат до последния съдийски сигнал за 10:15.
Най-продуктивен от Добруджа в този мач бе Мартин Мечкаров с 19 т., 1 ас и 55 % ефективност в нападение. Точка по-малко -18 регистрира Вили Чернокожев. Той направи 2 директни точки от начален удар и постигна 45 % ефективност в атака.
  Мачът бе изгледан от националите Георги Братоев и Мартин Атанасов. В залата бе и треньорът на Черно море Виктор Карагьозов.
  Монтана запази лидерското си място в таблицата за временно класиране след своята шеста поредна победа и актив от 16 т. Добруджа 07 е на 6 място с актив от 9 т. 
Вижте изявленията на двамата треньори
Репортаж на Дана Михалова, Стефан Калев и Павлина Живкова

Източник: МГ Добруджа