Представиха книгата на Драгни Драгнев „Времето на лирическия герой“

Рецензия на книгата направи поетът Сашо Серафимов

На 3 ноември в Художествената галерия на Добрич бе представена новата книга на Драгни Драгнев  „Времето на лирическия герой“.

Рецензия на книгата направи поетът Сашо Серафимов. Драгни Драгнев представи пред своите почитатели най-новите си стихове.

Организатори на събитието са Община Добрич, Сдружение на писателите – Добрич и Художествена галерия - Добрич. Книгата е излиза със спомоществователството на Община Добрич.

Драгни  Драгнев е роден на 05.01.1939г. в Добрич и живее в Добрич. След завършване на гимназия е студент в Учителски институт в град Шумен. Продължава образованието си във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”, където се дипломира по специалностите „Българска филология“ и „История“. Служи като военен моряк и дълги години е журналист в Добрич. Бил е кореспондент на БТА, учител, радиожурналист. Сътрудничи на централния печат с поезия и публицистика. Първите си стихотворения публикува във вестници и списания във Варна и Добрич, както и във вестниците „Пулс” и „Народна младеж”. Първата му поетична книга „Жътва”(1973) излиза в издателство „Георги Бакалов” с редактор Петър Алипиев. Автор е на стихосбирките „Живея в равнина”(1992), „Близост”(2002), „Взаимни сетива”(2012), „Времето на лирическия герой”(2017) и други. Автор е и на белетристика -„Таткови приказки”(2003), „Войната на хан Тервел”(2003), „Обич и гняв”(2004), „Гълъбови химни”(новела, 2005), „Часът на говорещите буболечки”(2007), „Невидимите пейзажи на любовта”, „Сънят на тревите”, „Сабя на брега”(2009), „Не събуждай мъртвите” (2006), „Нашата Дора Габе”, „Мъдрецът и птицата”, „Кръгът на Дора Габе” и други. Основна тема в поезията и белетристиката на Драгни Драгнев е съдбата на Добруджа и България в миналото и днес. Пише историческите драми „Аспарух” и „Тервел”.

Стихове на Драгни Драгнев са превеждани на руски, украински и унгарски език.

Членува в Сдружението на писателите в Добрич.Член е на Съюза на българските писатели.