Приеха кандидатура за нов здравен министър

Политика

06-11-2017, 16:25

Снимка:

bulgariautre

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проф. д-р Генчо Начев няма да поеме поста здравен министър

От правителството все още не съобщават името на кандидата

Политическият съвет на управляващата коалиция е утвърдил кандидатура за нов здравен министър, съобщиха от пресцентъра на правителството. Все още няма официални данни кой ще е той, но неофициално се назовава името на сегашния зам.финансов министър Кирил Ананиев.

Наричат Ананиев "бюджетарът" на държавата, защото в почти всички правителства от промените насам прави държавните бюджети. Освен това проблемите в здравеопазването не са му чужди, защото в момента той е и председател на Надзорния съвет на НЗОК. Ананиев беше финансов министър в правителството на проф. Огнян Герджиков и съветник на президента Георги Първанов.

Предложението ще бъде внесено от премиера Бойко Борисов в Парламента веднага след приемането на Бюджет 2018. Вероятно това ще стане в петък.

На срещата днес лидерите на партиите в коалицията са се обединили около извода, че коалиционното мнозинство е стабилно и че 4-годишната управленска програма се изпълнява в срок, предава БНТ. Парламентарните групи на ГЕРБ и на „Обединени патриоти" трябва да предложат законодателни промени за отпадане на давността за престъпления при приватизационни сделки.