Цв. Цветанов: Новият здравен министър няма да е лекар

Политика

06-11-2017, 19:57

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Приеха кандидатура за нов здравен министър

По-рано през деня излезнаха слухове, че Кирил Ананиев ще е новият здравен министър

„Даваме голям кредит на доверие за бъдещия министър на здравеопазването. Вече има политическо решение кой да бъде кандидатът, като на 10 ноември ще бъде огласено неговото име.“ Това каза зам. – председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов в отговор на журналистически въпрос относно номинацията на бъдещ министър на здравеопазването.

Кандидатурата бе обсъдена днес по време на провелия се в София Политически съвет с участието на ръководствата на коалиционните партньори в управлението. „С колегите от „Обединени патриоти“ постигнахме пълен консенсус по темата“, подчерта Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ се въздържа от назоваване името на бъдещия министър, като отбеляза, че това ще стори министър – председателят Бойко Борисов на 10 ноември. Той посочи, че номинираният няма да бъде лекар, а решението е продиктувано от много обстоятелства. „Парите се увеличават ежегодно и смятам, че един такъв подход би бил полезен“, коментира Цветан Цветанов. По думите му дали ще бъде запазен екипът на настоящия министър ще бъде решение на неговия наследник. „Хората в него обаче трябва да бъдат задължително свързани със здравеопазването“, уточни Цветан Цветанов.