Учени откриха кои храни предотвратяват рак

До изводите си авторите стигнаха, като проучваха причините, влияещи на нормалното протичане на автофагията

Британски и норвежки учени назоваха храните, които предотвратяват появата на стомашно-чревни заболявания, в това число и рак, съобщи университетът в Уорик, Великобритания, цитиран от Лента.
Наровете, червените сортове грозде, круши, гъби, леща, соя и зеленият грах са особено ефективни за профилактика на подобни болести.
Тези храни, според учените, оказват положително влияние на автофагията (процеса, при който клетката усвоява собствените си вредни компоненти) и предотвратяват развитието на възпалителни процеси в организма.
До изводите си авторите стигнаха, като проучваха причините, влияещи на нормалното протичане на автофагията.



Снимка на Деня

Щрихи от Плевен