Избрани Новини
Учени откриха кои храни предотвратяват рак
07-11-2017, 11:51
Снимка:pixabay.com
Автор:Руслан Иванов
Още по Темата:Иван Тотев към онколозите: Вие сте политически бебета
Онколози: Аспирина понижава значително риска от развитието на онкологични заболявания
До изводите си авторите стигнаха, като проучваха причините, влияещи на нормалното протичане на автофагията
Британски и норвежки учени назоваха храните, които предотвратяват появата на стомашно-чревни заболявания, в това число и рак, съобщи университетът в Уорик, Великобритания, цитиран от Лента.
Наровете, червените сортове грозде, круши, гъби, леща, соя и зеленият грах са особено ефективни за профилактика на подобни болести.
Тези храни, според учените, оказват положително влияние на автофагията (процеса, при който клетката усвоява собствените си вредни компоненти) и предотвратяват развитието на възпалителни процеси в организма.
До изводите си авторите стигнаха, като проучваха причините, влияещи на нормалното протичане на автофагията.
Топ Новини