В. Сидеров: Ще искаме промени от новия здравен министър

Премиерът поиска ревизия на приватизационните сделки

Ще очакваме по-дълбочинни концепции за промяна с технологията, с която ще бъдат извършени – не просто „Добър ден, аз съм еди-кой си”. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в ефира на БиТВ по повод новия министър на здравеопазването. Той потвърди информацията, че във ведомството влиза финансистът Кирил Ананиев.

„Имаме финансист, бюджетар, който е доказан като кариера, като качества. Най-важните проблеми на болниците са свързани с финансите. Може би по-добрият вариант е след толкова медици, които се изредиха, на поста да застане един мениджър”, посочи националистът.

Той подчерта, че министърът е политическо лице, а политиките, които ще прилага, трябва да се базират на решенията на управляващата коалиция. Сидеров разказа, че Ананиев е бил лична кандидатура на премиера Борисов, която е била приета от останалите лидери на мнозинството. Сред другите варианти е имало лекари.

Лидерът на „Атака” похвали решението на министър-председателя да приеме оставката на проф. Николай Петров: „В това отношение не можем да кажем, че Бойко Борисов си прави оглушки, напротив – лишава се от хора, от които би могъл като специалисти да има полза”.

По друга обсъждана на коалиционния съвет тема – приватизацията, Сидеров подчерта, че ревизията на раздържавяването е залегнала в програмата на партията от 2005 г. насам, но сега инициативата е дошла от Бойко Борисов. Позицията на националиста е, че приватизацията е протекла по криминален начин и е важно това да се види и от „прочита” й.

По темата със заканите на ДПС за „демонтаж” на националистите от властта, той каза, че е говорил с ръководството на ГЕРБ и с премиера и те го уверили, че нито един европейски фактор не е отправял забележки заради участието на „Обединени патриоти” в коалицията. „Питайте председателя на ГЕРБ дали тази коалиция не върви по-гладко, отколкото предишната”, призова Сидеров.