Започват Славейковите празници

Добруджанци

12-11-2017, 16:30

Снимка:

СУ „Петко Р. Славейков”

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Славейкови празници

Финалът е в петък с тържествен концерт „Славейковци – винаги заедно”

В СУ „Петко Рачов Славейков” започват Славейковите празници, посветени на 190 години от рождението на патрона на училището. Най-малките ученици, първокласниците, ще подредят в класните стаи изложба „Щастливо детство“, ще поставят цветя пред барелефа на Славейков, а в Актовата зала ще рецитират стихове и залъгалки от Дядо Славейков.

Учениците от вторите класове са избрали за своята изява Регионална библиотека „Дора Габе”, където ще се представят с Литературно четене на произведения за деца от П.Р.Славейков.

Във фоайетата на първия и втория етажи учениците от трети и четвърти клас са подредили свои рисунки по произведения на Славейков. Във всички класни стаи са подредени кътове за живота и делото на патрона на училището. Самостоятелно тържество в Актовата зала ще проведат четвъртокласниците.

Програмата на петите класове предвижда посещение на Етнографски музей, а шестокласниците ще се потопят в духа на Възрожденското училище в Стария Добрич. С учениците от седми клас ще се проведе час в училищната библиотека на тема „Нравствената красота на българката в „Изворът на Белоногата“, а рецитал „Изворът на Белоногата” ще изнесат деветокласниците. Знания във викторина „Какво знаем за Славейков“ ще демонстрират отбори от осми клас. Десети клас ще изработи постер със стихове на П.Р.Славейков, единадесети клас ще се състезават в спортни игри, а учениците от дванадесети клас ще посетят Дом „Дъга“.

Финалът на Славейковите празници е в петък, 17 ноември, с тържествен концерт „Славейковци – винаги заедно”, в зала „Добрич”.