Е. Захариева: От бойкота на опозицията губят само избирателите им

Рядко има конструктивни дебати от страна на опозицията в парламента

От невлизането на опозицията в парламента губят българските граждани, които са гласували за тях. Надяваме се да решат и да влизат в парламента. От силна опозиция печелим и ние управляващите. Това заяви вицепремиерът Екатерина Захариева в ефира на Нова Телевизия.

Захариева коментира решението на БСП да напусне парламента, докато не получи оставката на парламентарния председател Димитър Главчев. От БСП заявиха, че ще участват само в три заседания дотогава - при гласуването на оставката на Димитър Главчев, при обсъждането и гласуването на бюджета на държавата и при обсъждането и гласуването на вота на недоверие.

„Доста е обтегната обстановката в парламента. Рядко има конструктивни дебати от страна на опозицията. Не трябва да ни обиждат”, заяви Захариева. „Ние работим 24/7. Не е конструктивно, когато ни викат само за да бъдем обиждани”. Според нея полезна е конструктивната опозиция.

Захариева коментира и евродоклада. Вицепремиерът е доволна, защото, според нея, той е добър. „Докладът е доста конкретен. Ние правим реформата заради българските граждани, не за Брюксел”, заяви още Захариева. „Има още какво да се прави, има препоръки, но и ние имаме много ясен план. Докладът е обективен и позитивен”.