Община Балчик ще поиска управлението на част от Дамбата

Добруджанци

18-11-2017, 16:00

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Балчик ще обнови участък от Дамбата

Държавата си върна Дамбата!

Реши общинският съвет на свое заседание през седмицата

Община Балчик ще поиска от държавата - чрез областния управител на Добрич, да й бъде предоставено управлението на два поземлени имота, част от брегоукрепителното съоръжение, за да може да го модернизира, реши общинският съвет на свое заседание.
Общината е подготвила проект за благоустрояване на крайбрежната алея на Балчик, която свързва културно-информационния център "Мелницата" и архитектурно-парковия комплекс "Двореца". Участъкът от т. нар. дамба е с дължина 1700 метра, за чието обновяване общината очаква подкрепа по програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020", посочва кметът на Балчик Николай Ангелов. Проектът предвижда реконструкция на настилката и изграждане на велоалея.
В участъка попада поземлен имот с площ от близо 5400 квадратни метра,за който Върховният касационен съд наскоро се произнесе,че не е общинска, а публична държавна собственост. И вторият имот с площ от 18 850 квадратни метра е актуван за публична държавна собственост през 2016 година, посочват от общината.