Общината инспектира готовността на почистващите фирми за зимата

Мисия Бургас

19-11-2017, 16:06

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нарушители зад волана отнесоха глоби по време на акция Зима

През настоящия есенен сезон са били почистени голяма част от речните корита и дерета от наноси и изхвърлени отпадъци

По заповед на кмета Димитър Николов бе извършена проверка на фирмите, които ще осъществяват зимното поддържане на пътищата на територията на община Бургас. Нейната цел е да се повиши готовността за действие при усложнена обстановка, да се подсигури почистването на пътните артерии при снеговалеж и да се предотвратят бедствени ситуации, предизвикани от лоши метеорологични условия.

Служители от различни дирекции на общинската администрация, съвместно с представител на "Пътна полиция", посетиха базите на дружествата "Консорциум Титан - Бургас", "Благоустройствени строежи", "Бургасинвест" и "Чистота" ЕООД, инспектираха специализираната техника и наличните количества инертни материали и луга.

Проверка бе извършена и на техническото състояние на машините и дали те са оборудвани с всички необходими средства за работа в екстремни ситуации. Инспекцията установи, че дружествата разполагат с необходимите ресурси за поддръжка на пътната мрежа.

Междувременно Община Бургас продължава да работи по превантивните мерки за предотвратяване на наводнения. В момента се почистват водосборни корита и канавки в село Равнец и квартал "Лозово".

През настоящия есенен сезон са били почистени голяма част от речните корита и дерета от наноси и изхвърлени отпадъци.