Медицинският факултет в Стара Загора изпрати Випуск 2017

На церемонията гостуваха Старозагорският митрополит Киприан

Общо 196 студенти от Медицинския факултет получиха дипломи на тържествена церемония в Държавна опера Стара Загора. 64 от тях, сред които 23 чужденци, положиха Хипократова клетва. 39 медицински сестри, 13 акушерки се заклеха да следват сестра

Найтингел, заедно с тях се заклеха за първи път и 19 рехабилитатори. 18 абсолвенти повториха клетвата на социалния работник. „Обещаваме да търсим успешна реализация в България”, заяв отличничката на випуска д-р Диана Сараиванова, която сподели че е избрала за първо работно място университетската болница в Стара Загора и ще кандидатства за дисертация във факултета.

Деканът на Медицинския факултет проф. Д-р Мая Гълъбова припомни в приветственото си слово, че преподавателите от факултета са на първо място по научни публикации с импакт фактор в Тракийския университет.

„Да бъдеш лекар не е само професия, но признание и себеотдаване”, а да станеш социален работник е кауза, подчерта в словото си зам.- областният управител Петя Чакърова.

На церемонията гостуваха Старозагорският митрополит Киприан зам.- областният управител на Стара Загора Петя Чакърова, директори на болници от региона.