„ВиК Добрич“ отваря вратите си за гражданите

Това решиха на среща общинският ръководител на ПП ГЕРБ Добрич и изпълнителният директор на водното дружество

Всяка седмица изпълнителният директор на „ВиК Добрич“ инж. Тодор Гикински ще има приемна за гражданите. В сряда от 11 до 13 часа, след предварително записване, добруджанци ще могат да поставят проблемите си пред ръководството на водното дружество.
Такова решение бе взето на проведената днес по инициатива на областния координатор и народен представител на ПП ГЕРБ Пламен Манушев среща във връзка с жалби на граждани. Тя бе осъществена от общинския ръководител на ПП ГЕРБ и зам.-областен управител Красимир Николов.
„ВиК Добрич“ няма нужда от напрежение, а от възможност за работа, коментира инж. Гикински. Той информира, че вече са решени част от натрупваните с десетилетия проблеми. За деветмесечието дружеството отчита счетоводна печалба в размер на над 170 000 лева, при над 750 000 лева загуби за същия период на миналата година. Многопрофилната болница за активно лечение вече има алтернативно водоснабдяване и по този начин е решен проблема с наличието и налягането на водата там. Както и на жилищните блокове в района.
Търси се решение на проблема с общите водомери. Според инж. Гикински, до момента има пропуски при изпълнението на Наредба №4, които са били в ущърб на гражданите. Той очаква това да се избегне при стриктно спазване на нормативния документ.
Водоснабдителното дружество работи за намаление на разходите за еленергия, които имат най-голяма тежест при формиране на цената на водата. Засега те са редуцирани около 10 процента, като целта е намалението да достигне до 30-40%. По този начин ще бъде освободен ресурс, който да се вложи в ремонт на водопроводната мрежа.
Предвижда се през следващата година усилията на „ВиК Добрич“ да бъдат насочени към ремонт на улици, където вече е подменена мрежата по проекта за водния цикъл. По този начин ще се търси дълготраен ефект, а не запълване на дупки с трайност едва няколко месеца.
Инж. Тодор Гикински бе категоричен, че не се предвижда увеличение на цената на водата. Напротив, в бизнес плана на дружеството за следващите пет години е заложено дори минимално намаление на цената. В плана, който се очаква да бъде одобрен до края на годината, е заложено и осредняване на цената за канализация и пречистване.
Изпълнителният директор на „ВиК Добрич“ заяви, че дружеството е готово да протегне ръка на млади хора с различни специалности – водопроводчици, багеристи, шофьори и други.