Село Росеново от години е без читалище

Това алармираха жителите му на среща с депутата Даниела Димитрова

Вече четвърта година читалището в село Росеново е неизползваемо, споделиха жителите мупри срещата си с народния представител от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова. Там не може да се развива дейност, тъй като сцена няма, а подът е в дупки. Всичко в салона на читалището трябва да се подмени, но за ремонта са нужни около 30 000 лева. Тъй като жителите на селото са под 500, то не може да бъде включено с проект по Програмата за развитие на селските райони. Не е намерило място и в строителната програма на Община Добричка за целево подпомагане, обясни кметът на селото Иванка Костова.

Жителите на с. Росеново споделиха, че със съдействието на народния представител и областен координатор Пламен Манушев е решен проблемът с пречиствателната станция. Сега отново търсят съдействието на депутатите, тъй като при токови удари има проблеми с водоподаването във високите части на селото.

Присъстващите на срещата споделиха опасенията си заради преминаването на тежкотоварни машини през селото, в резултат на което вече има напукани къщи. Притесненията им преди началото на зимния сезон са да не се повтори ситуацията от началото на 2017 година, когато няколко дни пътят до селото остана непочистен.