Ирландия ще блокира преговорите за Брекзит, ако няма съгласие за границата

Тереза Мей заяви, че след Брекзит Лондон ще излезе от единния пазар и митническия съюз

Ирландският европейски комисар Фил Хоган заяви, че Дълбин ще продължи с твърдия си подход и няма да се откаже, както се закани, да наложи вето на преговорите за търговските отношения след Брекзит. Това ще стане, ако Великобритания не даде гаранции за статута на границата между Северна Ирландия и Република Ирландия, предаде Ройтерс, цитира БНТ.

Фил Хоган, европейски комисар за земеделието и развитието на селските райони, заяви, че Великобритания, или поне Северна Ирландия, трябва да остане в единния пазар и митническия съюз, за да бъде избегнат вариантът за поява на физическа граница между двете Ирландии.

„Ако Обединеното кралство или Северна Ирландия остане в европейския митнически съюз, или което е по-добре - в единния пазар, няма да има проблем с границата“, каза той в публикувано днес интервю за британския в. "Обзървър".

Британският премиер Тереза Мей заяви, че след Брекзит Лондон ще излезе от единния пазар и митническия съюз. Дъблин иска писмени гаранции, че между Република Ирландия и Северна Ирландия няма да има физическа граница.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"