Утвърждават правила за избор на финансова институция при поемане на дълг

Кметът на Тервел ще отправя покана най-малко до три финансови или кредитни институции за участие

Общинският съвет в Тервел ще утвърди правила за избор на финансова или кредитна институция, или финансов посредник при поемане на краткосрочен или дългосрочен общински дълг, за да бъде постигната по-конкурентна среда при предлагането на пакети от финансови услуги и инструменти, съобщава БТА. Процедурата, която ще бъде обсъдена на предстоящото заседание на общинския съвет, трябва да гарантира публичния интерес за минимализиране на разходите на общината при ползване на финансовите услуги.
Кметът на Тервел ще отправя покана най-малко до три финансови или кредитни институции за участие в процедурата, а срокът за подаване на офертите ще бъде поне десет дни. Кандидатите ще имат право да се запознаят с последния годишен финансов отчет на общината, е записано в проекта. В комисията, която ще оценява офертите, не може да има членове с финансов интерес от поемането на общински дълг. В комисията няма да бъдат включвани и свързани лица с кандидатите в процедурата.
Общинският съвет ще разгледа на предстоящото си заседание и предложение за поемане на дългосрочен общински дълг от 892 000 лева за рехабилитацията на общински път.