Домашен арест за похитител, страдал от безсъние

Крими

28-11-2017, 12:26

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Оставиха в ареста 35-годишен мъж за кражба

Според магистратите, престоят на Станислав в ареста се е отразил зле на психичното му състояние

Бургаският апелативен съд освободи под домашен арест 32-годишният Станислав Стоянов, който през септември т.г. бе задържан, заедно с Дияна Куртева от Сливен, по обвинение за отвличане. Според магистратите, престоят на Станислав в ареста се е отразил зле на психичното му състояние.

Това потвърди и в съда експерт, според който заради условията зад решетките и невъзможността да се движи свободно, той страдал от безсъние. От прокуратурата подчертаха, че задържаният има възможност да пие хапчета за сън и в ареста, но съдът прие тезата на защитата и уважи искането обвиняемият да бъде пуснат.

Припомняме, че Станислав, заедно с Дияна, устроиха капан на 30-годишен мъж от Бургас, който работел като шофьор на ТИР в Германия, отвлякоха го, а след това го заплашиха да разрежат пръстите му с лозарска ножица, ако не им каже кодовете на банковите си карти.
До този кошмар се стигна, след като мъжът се запознал с Дияна в социалните мрежи, където тя се представяла за самотна, но любяща майка. След това успяла да пресуши сметките му.