От днес пътуваме без визи за Канада

Нужно е предварително одобрение, което става чрез Електронната система за издаване на предварително разрешение за пътуване

От днес българите, които желаят да посетят Канада, няма да имат нужда от визи. Българите могат да посетят страната за кратки пътувания до 6 месеца с цел бизнес пътувания, туризъм, посещения при близки, познати и роднини.
Безвизовото пътуване до Канада обаче не позволява работа там.
Пътуващите със самолет трябва да се регистрират еднократно на сайта на канадското външно министерство. Нужно е предварително одобрение, което става чрез Електронната система за издаване на предварително разрешение за пътуване. Когато се пътува по суша или по море, няма нужда от тази регистрация.
Гражданите, които вече имат виза за Канада, могат да продължат да пътуват с нея. За тези българи не е нужно кандидатстване за одобрение.
Разрешения за работа се издават от Министерството на гражданството и имиграцията на Канада, като за целта се кандидатства в изнесения визов център на Канада в София или онлайн.
На незаконно работещите лица се налага глоба, а при повторно нарушение те ще се депортират от страната.
Европейската комисия приветства във вчерашния ден отпадането на визите за Канада за граждани на България и Румъния. ЕК подчерта, че това постижение се дължи на големите дипломатически усилия и на ангажиментите, поети на политическо и техническо равнище от страна на ЕС, Канада, България и Румъния.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"