А. Джамбазки за "царските имоти": Нещо, което не е притежавано, не се дължи

Общество

04-12-2017, 09:49

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес решават за царските имоти

Нередно е по време на управление на НДСВ народен представител от НДСВ да издава актовете

Българският съд със същите аргументи, както и гръцкият, отразя Царят от имотите му. Това каза в ефира на БНТ юристът Минчо Спасов, а според евродепутатът Ангел Джамбазки нещо, което не е притежавано не се дължи. По думите му остава въпросът, който трябва да бъде задаван всеки път как изречение "Не може да се очаква от мен такова нещо" кореспондира със заведените дела.

"Няма как да забравим интервюто, което г-н Сакскобургготски даде пред БНТ. Тогава имаше въпрос дали има претенции към България и той категорично каза, че няма никакви претенции и от него това не може да се очаква. Съвсем очевидно това поведение беше част от харизмата, която му помогна да спечели изборите. Едно такова поведе е много далеч от представата ни за български владетел", коментира евродепутатът.

По думите на Джамбазки на три инстанции българският съд е взел ясно отношение за това, че има ясно имоти,закупени с парите на фамилията и те са възстановени. Останалите се твърди, че с били част от интендантството. Според него дали ще съди България в Страсбург е въпрос на личен избор.

Според Спасов няма нужда от специален закон.

Джамбазки се аргументира, че е нередно по време на управление на НДСВ народен представител от НДСВ да издава актовете. Според него личната собственост трябва да бъде възстановена, но тази, която е била част от интендантството, не е била никога собственост на фамилията и няма как да бъде възстановено нещо,което не е било притежавано. Той каза, че тяхното мнение е, че не дължим никому нещо,което не е притежавано.