Оставиха в ареста 27-годишен мъж за изнасилване и кражба

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът  определи мярка мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ангел П. ,на 27 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 26.11.2017 година в гр. Стара Загора, се съвкупил с лице от женски пол,  като я принудил към това със сила – престъпление по чл.152,ал.1,т.2, предл.1 от Наказателния кодекс, както и за това, че на 26.11.2017 г., в гр. Стара Загора, отнел чужди движими вещи – портмоне със сумата от 90 лева, от  владението на  собственика  без нейно съгласие с намерение противозаконно да я  присвои - престъпление по чл.194,ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемият Ангел П. и пострадалата 27-годишна жена се познавали. На 26.11.2017 г. обвиняемият отишъл в дома й. Използвайки насилие и физическа сила, той осъществил полов акт с жената, след което отнел портмонето й със сумата от 90 лева и напуснал дома й.

Ангел П. е криминално проявен, не живее на постоянния си адрес. Срещу него се води и бързо производство за държане на наркотични вещества. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан Ангел П. се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ангел П. е извършил деянието, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо Ангел П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Стара Загора.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен