Здравният министър разпореди проверка в "Пирогов"

Животът

05-12-2017, 17:55

Снимка:

МЗ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лекари и сестри от "Пирогов" излизат на протест днес

Част от медиците днес отново излязоха на протест

Здравният министър е разпоредил проверка в "Пирогов", съобщават от БНТ. Поводът е отворено писмо, в което лекари обвиняват директора в лошо управление и искат оставката му. Част от медиците днес отново излязоха на протест. Твърдят, че заплатите им в последния месец са намалени.
Администрацията била раздута, а директорът съкращавал медицински персонал. Закривал и щатове на пенсионирани медицински сестри. Протестиращите твърдят, че се променяли и имена на клиники. Така ръководството на болницата принуждавало лекари, които работят в "Пирогов" от години, да преподписват трудовите си договори.
“Не се променя работното място. Не се променя длъжността. Предлага се изпитателен срок - 6 месеца, през който човек може да бъде освобождаван по всяко време”. Това заяви доц. Стоян Сопотенски, председател на синдиката на КТ "Покдрепа" в УМБАЛСМ "Пирогов":
Д-р Иван Янакиев, специализант в УМБАЛСМ "Пирогов" сподели, че заплатите,  са с 400-500 лева надолу за този месец, както и за предишният. Той определи като “много унизително” дежурството на лекари, на вратата на най-голямата болница за спешна помощ.
Даниела Желязкова,която е медицинска сестра в "Пирогов" коментира, че персоналът напуска поголовно. “Никой не се опитва да ги спре. И тези, които ще останем да работим ще поемем товара на онези, които вече няма да ги има”, допълни тя.