Фондация "Лумос" насърчи млади автори в Добрич да разкажат за "различните"

Мисия Добрич

07-12-2017, 13:18

Снимка:

плакат

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Лумос" ще заведе деца с увреждания на пикник в зоопарка в Добрич

На 11 декември ще връчи наградите от областния ученически конкурс

"Децата с увреждания сред нас" е темата, насърчила близо 30 млади автори от Добрич, Каварна, Тервел, Шабла да разкажат за "различните" в областния ученически конкурс на фондация "Лумос", съобщават от неправителствената организация, която ще връчи наградите на първенците на 11 декември.
"Колкото пораствам, разбирам, че наистина тези деца трябва да са сред нас - не заради нещо друго, а заради силата на характера им, толерантността към обидите и стремежа да се докажат - пред околните и пред себе си", пише 15-годишната Марина Иванова от училище "Йордан Йовков" в Тервел, която споделя, че в прогимназията е срещнала приятелството на "различна" ученичка. Момичето е отличено с първа награда.
"Всеки от нас е различен по свой собствен начин. Децата с увреждания са като четирилистна детелина, намерена в безкрайно поле от трилистни", дава един от многобройните отговори на трудния въпрос за съдбата на децата с увреждания Стефани Маринова от училище "Леонардо Да Винчи" в Добрич. "Отидох при тях с намерението да им помогна, а всъщност те ми помогнаха да осъзная кое е истински ценното в живота", признава 17-годишното момиче, също с приз от конкурса.
Фондация "Лумос" е международна неправителствена организация, която подкрепя реформирането на услугите за деца в неравностойно положение.